ΜΕΞΙΚΑΝΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ



1/2 μέτριο κρεμμύδι σε φέτες
3 κουταλιές της σούπας λαδί
1 κονσέρβα ντοματάκια
1 κουταλάκι του γλυκού, τριμμένο σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
λίγο χυμό ντομάτας

Σοτάρετε το κρεμμύδι με λάδι σε ένα μέτριο τηγάνι. Αναμίξτε στο μπλέντερ τα ντοματάκια της κονσέρβας με το τριμμένο σκόρδο καλά. Προσθέστε τη ντομάτα με το σκόρδο στα σοταρισμένα κρεμμύδια. Αλατοπιπερώστε και προσθέστε την ρίγανη. Προσθέστε την ζάχαρη και ανακατέψετε καλά. Σκεπάστε το και μαγειρέψτε το περίπου 5 λεπτά. Εάν έχει πήξει η σάλτσα πολύ προσθέστε λίγο χυμό ντομάτας να αραιώσει και αφήστε το 2 λεπτά ακόμη. Αποσύρετε το και αδειάστε το σε ένα μπολ σάλτσας.


Κύριο Συστατικό : Ντοματάκια
Είδος Πιάτου : Σάλτσα
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Μεξικό
Χρόνος Προετοιμασίας: 5 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 10 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 1
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV