ΖΕΣΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΡΟΥΜΙ



75γρ. ελαφρώς πικρή σοκολάτα
125γρ. ζάχαρη
1κ.γ. λικέρ κρέμα κακάο
1λ. γάλα
100ml σκούρο ρούμι
125ml κρέμα γάλακτος διπλή
20γρ. ζάχαρη άχνη

Για το σιρόπι σοκολάτας κομματιάζουμε τη σοκολάτα και τη λιώνουμε μέσα σ’ένα ανοξείδωτο μπολ. Προσθέτουμε 165ml καυτό νερό και βάζουμε το μπολ σε καυτό μπεν μαρί. Λιώνουμε σιγά σιγά τη σοκολάτα ανακατεύοντάς την με το σύρμα. Βγάζουμε το μπολ από το μπεν μαρί και βάζουμε την ρευστή σοκολάτα μέσα σε μια κατσαρόλα. Κατόπιν προσθέτουμε την ζάχαρη ανακατεύοντας. Ζεσταίνουμε την σοκολάτα περ. 5’ ανακατεύοντας συνεχώς, προσέχουμε όμως να μην βράσει. Τέλος προσθέτουμε την κρέμα κακάο ανακατεύοντας. Ρίχνουμε το γάλα σε μια ψηλή κατσαρόλα και το αφήνουμε σχεδόν μέχρι να βράσει σε μέτρια φωτιά(στις άκρες να σχηματίζονται φουσκαλίτσες). Μετά κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά. Αναμειγνύουμε καλά το σιρόπι σοκολάτας και το ρούμι και τα προσθέτουμε στο γάλα. Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και τα ζεσταίνουμε. Χτυπάμε δυνατά τη διπλή κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη μέσα σ’ένα μπολ σχεδόν μέχρι να σφίξει. Μοιράζουμε την καυτή σοκολάτα με ρούμι σε 4 ποτήρια και χύνουμε από πάνω προσεκτικά την πηχτή κρέμα. Οι 2 στρώσεις δεν πρέπει να αναμειχθούν μεταξύ τους. Γαρνίρουμε κατά προτίμηση και σερβίρουμε.


Κύριο Συστατικό : Σοκολάτα
Είδος : Ρόφημα
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV