ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΜΕΝΤΑ



60γρ. ελαφρώς πικρή σοκολάτα
90γρ. σιρόπι ζάχαρης
1κ.σ. λικέρ μέντας
250ml κρέμα γάλακτος
750ml γάλα
φρέσκα φύλλα μέντας για το γαρνίρισμα

Κομματιάζουμε τη σοκολάτα και τη βάζουμε σε μια ψηλή κατσαρόλα. Τη λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς, μετά προσθέτουμε το σιρόπι και το λικέρ μέντας ανακατεύοντας. Προσοχή να μην βράσει. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και βάζουμε το υπόλοιπο μείγμα σε ένα μπολ. Βάζουμε το μπολ στην κατάψυξη για περ. 40’. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ και χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να δέσει πολύ καλά. Στη συνέχεια την περνάμε προσεκτικά με ένα πιρούνι στη σχεδόν παγωμένη σοκολάτα. Ζεσταίνουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα σχεδόν μέχρι να βράσει(στην άκρη σχηματίζονται φουσκάλες). Μοιράζουμε το μείγμα της σοκολάτας σε 4 μεγάλα φλιτζάνια(περ. από 5κ.σ.) και τις γεμίζουμε με το καυτό γάλα. Μαδάμε τα φύλλα της μέντας, τα πλένουμε,τα τινάζουμε να φύγουν τα νερά και γαρνίρουμε με αυτά τη σοκολάτα.


Κύριο Συστατικό : Γάλα
Είδος : Ρόφημα
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV