ΦΛΙΠ ΓΙΑ ΦΑΝ ΤΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ



3 αυγά
60γρ. κακάο
350γρ. γάλα
2κ.σ. ρούμι
μπαστουνάκια κανέλας για γαρνίρισμα
ζάχαρη κανέλας για τα χείλη του ποτηριού

Σπάμε τα αυγά και χτυπάμε τα κροκάδια στο μίξερ μέσα σε ένα μπολ να γίνουν αφρός. Προσθέτουμε στο γάλα ανακατεύοντας το κακάο με 40γρ. ζάχαρη και βάζουμε το μείγμα σε μια κατσαρόλα. Περνάμε προσεκτικά στο μείγμα τα χτυπημένα κροκάδια. Ανακατεύουμε τη μάζα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει. Μετά την κατεβάζουμε από τη φωτιά και τη βάζουμε στο ψυγείο για περ. 30’. Χτυπάμε τα ασπράδια με 2κ.σ. ζάχαρη σε μαρέγκα. Την αναμειγνύουμε με μερική από την μάζα σοκολάτας και κατόπιν την περνάμε προσεκτικά στο σοκολατένιο μείγμα και προσθέτουμε το ρούμι. Βάζουμε το φλιπ στα ποτήρια και το σερβίρουμε με μπαστουνάκια κανέλας. Για να εντυπωσιάσουμε μπορούμε να βρέξουμε τα χείλη του ποτηριού και να τα τρίψουμε με ζάχαρη κανέλας.


Κύριο Συστατικό : Γάλα
Είδος : Ρόφημα
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV