ΓΡΑΝΙΤΑ ΚΑΦΕ



150 γρ ζάχαρη
400 ml κρύο εσπρέσο
50 ml λικέρ καφέ
50 ml λικέρ μόκα
600 ml κρέμα γάλακτος
1 κάψουλα βανίλια σκόνη

Βράζουμε 150 ml νερό με τη ζάχαρη και το αφήνουμε να σιγοβράζει για 1 λεπτό. Το αφήνουμε να κρυώσει,έπειτα προσθέτουμε τον εσπρέσο και τα λικέρ. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ρηχό σκεύος (κατά προτίμηση μεταλλικό) και το βάζουμε στην κατάψυξη ώσπου να παγώσει στις άκρες του. Το βγάζουμε και το ανακατεύουμε δυνατά. Το βάζουμε ξανά στην κατάψυξη και επαναλαμβάνουμε μερικές φορές τη διαδικασία σε διαστήματα 15 λεπτών περίπου. Έπειτα το αφήνουμε να παγώσει για 4 ώρες. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη βανίλια, προσέχοντας να μην πήξει πολύ. Παίρνουμε τη γρανίτα από το σκεύος με ένα κουτάλι και τη μοιράζουμε στα ποτήρια. Τοποθετούμε μια τούφα κρέμα γάλακτος στο καθένα και σερβίρουμε.


Κύριο Συστατικό : Καφές
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Επίσημο
Χώρα Προέλευσης : Ιταλία
Χρόνος Προετοιμασίας : 20 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 50 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : -
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV