ΔΡΟΣΕΡΟ ΚΑΙ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΤΙΚΟ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΟ



1/4 του γραμμαρίου ζαφορά
1 φλιτζάνι μέλι
1 λίτρο παγωμένο νερό
3-4 φετούλες λεμόνι
5-6 φετούλες πορτοκάλι
5-6 φετούλες μήλο
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
3-4 κλαδάκια μέντας

Βάζουμε το 1/4 του γραμμαρίου της ζαφοράς μέσα σ΄ ένα φλιτζάνι με πολύ ζεστό νερό και το αφήνουμε για μερικές ώρες. Κατόπιν ρίχνουμε το περιεχόμενο του φλιτζανιού μέσα σε μια γυάλινη κανάτα και προσ8έτουμε ένα φλιτζάνι μέλι θυμαρίσιο και ένα λίτρο παγωμένο νερό. Ανακατεύουμε πολύ καλά, μέχρι να διαλυθεί τελείως το μέλι. Μετά πλένουμε ένα λεμόνι, ένα πορτοκάλι κι ένα μήλο και τα κόβουμε σε φετούλες μαζι με τη φλούδα τους. Ρίχνουμε λοιπόν μέσα στη γυάλινη κανάτα 3-4 φετούλες λεμόνι, 5-6 φετούλες πορτοκάλι και 5-6 φετούλες μήλο. Προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού και πολλά παγάκια. Πλένουμε 3-4 κλαράκια μέντας και τα ρίχνουμε στην κανάτα. Ανακατεύουμε και το αναψυκτικό μας είναι έτοιμο.


Κύριο Συστατικό : Μέλι
Είδος : Αναψυκτικό
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV