Έχετε δει Ιάπωνα που να είναι παχύς; Ή έστω υπέρβαρος; Αν εξαιρέσουμε τους αθλητές του Σούμο, τότε παχύ Ιάπωνα, συναντάμε από σπάνια, μέχρι και πολύ σπάνια... Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα... |
Έχετε δει Ιάπωνα που να είναι παχύς; Ή έστω υπέρβαρος; Αν εξαιρέσουμε τους αθλητές του Σούμο, τότε παχύ Ιάπωνα, συναντάμε από σπάνια, μέχρι και πολύ σπάνια... Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα... |
Χρωστάμε ευγνωμοσύνη στους Κινέζους που φαίνεται πώς "ευθύνονται" για την ανακάλυψη του παγωτού, όταν γύρω στο 2000 π.Χ παρασκεύαζαν ένα μίγμα από ελαφρώς βρασμένο ρύζι, μυρωδικά και γάλα, το οποίο τοποθετούνταν στο χιόνι για να πήξει.... Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα... |
«Ως την άκρη του ονείρου» θα μας ταξιδέψει ο Θίασος «Αβάντι» στην Παιδική σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου από τον Οκτώβριο του 2013... Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα... |
Το αλκοόλ είναι μια από τις πλέον αμφιλεγόμενες διεγερτικές ουσίες, καθώς η επίδραση του στον οργανισμό εξαρτάται άμεσα από την ποσότητα στην οποία καταναλώνεται... Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα... |
Ο τρόπος που ξεκινάς την μέρα σου είναι πολύ σημαντικός, δεν έχει σημασία αν είσαι μητέρα, εργάτης, επιχειρηματίας, αθλητής, το πρώτο πράγμα που κάνεις το πρωί έχει πολύ μεγάλη σημασία... Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα... |
Οι Έλληνες καταναλωτές υποχρεώνονται να πληρώνουν μέχρι και 70% υψηλότερες τιμές από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους για να αγοράσουν ένα λίτρο γάλα... Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα... |
Στη φωτογραφία, που έδωσαν στη δημοσιότητα οι επιστήμονες, απεικονίζονται δύο πήλινα δοχεία, τα οποία πιστεύουν ότι χρησιμοποιούσαν για το μαγείρεμα ψαριών πριν από 12.000 χρόνια... Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα... |
Προστασία ενάντια σε νόσους και παθήσεις που σχετίζονται με το στρες φαίνεται ότι χαρίζει η ουσία χολίνη που εντοπίζεται στο κρέας, στα αβγά, στα φασόλια και στο μπρόκολο, υποστηρίζει νέα μελέτη αμερικανών ειδικών από το Πανεπιστήμιο Κορνέλ... Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα... |
«Ο όρος αφροδισιακό αφορά οτιδήποτε φαγητό ή φάρμακο που μπορεί να διεγείρει ή να εντατικοποιήσει το σεξουαλικό ένστικτο. Προέρχεται από την Αφροδίτη, τη θεά του έρωτα, της αγάπης και της ομορφιάς»... Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα... |
"Η βιταμίνη C διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην πρόληψη και αντιμετώπιση της αρτηριοσκλήρυνσης, του σακχαρώδους διαβήτη αλλά και του καρκίνου"... Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα... |
Οι άνδρες με τα υψηλότερα επίπεδα λυκοπένιου στον οργανισμό τους, έχουν κατά 55% λιγότερες πιθανότητες να πάθουν εγκεφαλικό σε σχέση με όσους έχουν... Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα... |
Η Αρώνια η μελανόκαρπη (Aronia melanocarpa) ανήκει στην οικογένεια των ροδοειδών (Rosaceae) και είναι ευρέως διαδεδομένη ως “black Chokeberry”... Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα... |
Ο αρακάς αποτελεί ένα τρόφιμο με ιδιαίτερη διατροφική αξία.Εκτός από άμυλο και σάκχαρα χαρακτηρίζεται από υψηλή περιεκτικότητα σε ευεργετικά για την υγεία συστατικά και μάλιστα προστατεύει και το στομάχι... Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα... |
Τις μπανάνες δείχνουν σαν βασική τροφή στο μέλλον ερευνητές που αναλύουν τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στο διατροφικό σύστημα... Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα... |
Η συμμετοχή γηγενών κτηνοτρόφων και αλλαντοποιών στο διακρατικό, κοινοτικό έργο Quibic - «Εισαγωγή των γονιδιακών καινοτομιών στην αγροδιατροφή», είχε ως αποτέλεσμα να παραχθούν -για πρώτη φορά- στην Ελλάδα προϊόντα ωρίμασης από ελληνικό μαύρο χοίρο... Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα... |
Ο 24χρονος μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών ανέπτυξε ένα μείγμα ουσιών που αντικαθιστά 100% τις καθημερινές ανάγκες ενός ανθρώπου, σύμφωνα με την ηλικία του και το βάρος του. Το ονόμασε Soylent και εδώ και μήνες τρέφεται αποκλειστικά μ’ αυτό. Και ζει ακόμα... Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα... |
Κάθε εβδομάδα θα ανακοινώνουμε την πρόταση μας για το μενού της εβδομάδας. Όσοι από εσάς είστε μέλη του Ucook.gr θα σας στέλνουμε το μενού της εβδομάδας κάθε Παρασκευή μέσω email... Καλή εβδομάδα, καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη! Διαβάστε το μενού πατώντας εδώ... |
Η συγκεκριμένη χτένα είναι ένας συνδυασμός δύο εμβληματικών και χρήσιμων εργαλείων που χρησιμοποιούνται καθημερινά, αλλά ποτέ μέχρι σήμερα δεν τα έβρισκες μαζί... Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα... |
Η Camera Cooler Bag της Poler, είναι μια τσάντα μεταφοράς του βασικού φωτογραφικού εξοπλισμού σου, που όταν την αδειάζεις γιατί τον χρησιμοποιείς, θα κρατήσει ευχαρίστως το φαγητό ή το ποτό σου δροσερό.... Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα... |
Ότι σου λένε για τα νόστιμα φαγητά με τα ωραία dressings, δεν είναι “σάλτσες”. Φτιάξε τις δικές σου σπιτικές σως, μαρινάδες, vinaigrettes εύκολα και γρήγορα με το Prepara Dressing Whiz... Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα... |
Το HAPIfork είναι ένα ηλεκτρονικό πιρούνι που παρακολουθεί τις διατροφικές σου συνήθειες. Σου δίνει ακριβείς πληροφορίες για το ημερήσιο πρόγραμμα κατανάλωσης σου, αλλά και σε “πιρουνιάζει” όταν αντιλαμβάνεται ότι τρως λαίμαργα... Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα... |
Το BODUM LATTE Milk Frother, Battery operated θα σε βοηθήσει να χτυπήσεις το αφρόγαλα ακριβώς όπως πρέπει... Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα... |
Το Savino ωρίμαζε 15 χρόνια στο μυαλό του δημιουργού του, Scott Tavenner και πλέον είναι προς παραγωγή χάρη στην επιτυχημένη καμπάνια του στο Kickstarter... Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα... |
Σίγουρα συμφωνείς πως δεν υπάρχει πιο σπαστικό πράμα από τη ζεστή μπύρα το καλοκαίρι. Ρίξ’το στη Chillsner, είναι η μόνη παγωμένη μέχρι την τελευταία γουλιά... Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα... |
Η επίσημη ονομασία αυτού του παραδοσιακού πιάτου των Βεδουίνων παραμένει άγνωστη. Αυτό που είναι όμως γνωστό είναι ότι συνηθίζεται να παρασκευάζεται σε γαμήλιες γιορτές και ξεχωριστές εκδηλώσεις Αραβικών χωρών, όπως η Σαουδική Αραβία... Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα... |
Χάρη στην ιδέα του Hamish Dobbie όλη η διαδικασία απλοποιείται και πλέον κάθε μάγειρας και κάθε νοικοκυρά μπορεί να διαχωρίζει κρόκους και ασπράδια χωρίς καμία ταλαιπωρία: χάρη στο Yolkr... Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα... |
Πίνεις καφέ όλη μέρα για να την βγάλεις “καθαρός” με τις δυνάμεις σου. Που να ‘ξερες όμως ότι μπορείς να κρατήσεις και τα πόδια σου καθαρά στα παπούτσια που φοράς χρησιμοποιώντας τα συστατικά του; Οι Τhe Ministry of Supply κατασκεύασαν τις κάλτσες Atlas... Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα... |
Παλιά σε κορόιδευαν που πήγαινες με το ταπεράκι στη δουλειά και έτρωγες σπιτικό φαγητό. Το εντυπωσιακό MonBento είναι το lunchbox που θα φιγουράρει πάνω στο γραφείο σου και δεν θα ξεχάσεις ποτέ φεύγοντας... Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα... |
Δείτε το video από το πρώτο γαστρονομικό ταξίδι του Ucook.gr στο Bansco της Βουλγαρίας . Ένας υπέροχος προορισμός όπου για 4 ημέρες ανακαλύψαμε τις γεύσεις που κρύβει η Βουλγαρία, τόσο σε γαστρονομικό επίπεδο όσο και στην ποιότητα και αυθεντικότητα των τοπικών προϊόντων... Πατήστε εδώ για να δείτε το video... |
Επίδειξη μαγειρικής από τους Junior Chef του Ucook.gr στην έκθεση HORECA 2013... Πατήστε εδώ για να δείτε το video... |
Με τη σάρωση του barcode στην ετικέτα του οίνου, ο Collector θα αναγνωρίσει το κρασί και θα κατεβάσει αυτόματα λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με αυτό, όπως το οινοποιείο, τον τύπο, τη ποικιλία, ωρίμανση... Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα... |
O καλός ο μύλος όλα τα αλέθει, χωρίς βοήθεια. Πήγαινε ένα βήμα παραπέρα με τη μαγειρική, κάνοντας α) χώρο στο ράφι των καρυκευμάτων σου και β) ελευθερώνοντας το ένα σου χέρι... Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα... |
Στη μαζική εστίαση και στη βιομηχανία τροφίμων μια πολύ συνηθισμένη και χρήσιμη μέθοδος είναι η μαγειρική σε κενό αέρος, με ένα μηχάνημα που ονομάζεται θερμικός κυκλοφορητής... Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα... |
Εμπνευσμένος από τα φινιστρίνια των πλοίων, το Porthole της Crucial Detail είναι ένας διάφανος εγχυτήρας που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κοκτέιλ, έλαια, τσάι, καφέ, σάλτσες, σούπες... Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα... |
Την πρακτικότητα του ελβετικού σουγιά με τα εργαλεία πρώτης ανάγκης, κανείς δεν αμφισβήτησε ποτέ. Μάλιστα οι εκδοχές εργαλείων βασισμένες πάνω σε αυτό το σχεδιαστικό concept χρηστικότητας, είναι πάρα πολλές... Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα... |
Ακόμη και το καλύτερο μπέικον γίνεται μπούκλα, γεγονός που το καθιστά δύσκολο να το μαγειρέψεις ομοιόμορφα και άσχημο να το σερβίρεις... Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα... |
Το PowerPot ενώ βράζει, θα ταΐσει με ρεύμα το κινητό, το mp3 player, το GPS ή οποιαδήποτε άλλη χαμηλής ισχύος ηλεκτρονική συσκευή σας μέσω USB... Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα... |
Η παράδοση άρχισε το 1988 όταν μια ομάδα δέκα φίλων αποφάσισε πως ήθελε να απολαύσει το φαγητό της σε ένα απαγορευμένο μέρος της γαλλικής πρωτεύουσας.
Τελικά κατέληξαν… διακόσια άτομα να γευματίζουν στους Jardins de Bagatelle... Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα... |
Το «meat fruit» αποτελεί παλιά, αυθεντική συνταγή της Βρετανίας αλλά και πιάτο-ορόσημο στο μενού του νεόκοπου εστιατορίου «Dinner» που άνοιξε πρόσφατα στο Λονδίνο ο γνωστός σεφ... Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα... |
Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι αυτός που έχει μουστάκι και θέλει να απολαύσει ένα ζεστό ρόφημα σε φλιτζάνι πρέπει στη συνέχεια να σκουπίσει τα υγρά από τις τρίχες του... Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα... |
Ότι λέει και η λέξη, αντάμικο.. δηλαδή παρεϊστικο.. Πολύ ωραίο και ζεστό κλίμα, με μοντέρνα αισθητική και ρετρό πινελιές.. Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα... |
Οι «γαστρονομικές Πέμπτες» μπορεί να άλλαξαν μέρα και να έγιναν «γαστρονομικές Τετάρτες», αλλά η διάθεση και το μεράκι των σπουδαστών του ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ και του σεφ Γιώργου Μαύρου παραμένουν σταθερά! Διαβάστε περισσότερα πατώντας εδώ... |
Κάθε εβδομάδα θα ανακοινώνουμε την πρόταση μας για το μενού της εβδομάδας. Όσοι από εσάς είστε μέλη του Ucook.gr θα σας στέλνουμε το μενού της εβδομάδας κάθε Παρασκευή μέσω email... Καλή εβδομάδα, καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη! Διαβάστε το μενού πατώντας εδώ... |
Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος ανακοινώνει την παρουσίαση της σύγχρονης Ελληνικής γαστρονομίας στο Ευρωκοινοβούλιο στις 10 Απριλίου 2013 , από 60 Έλληνες σεφ που θα ταξιδέψουν για αυτό τον σκοπό από όλα τα μέρη της Ελλάδας, αλλά και από πολλά σημεία της Ευρώπης. Διαβάστε περισσότερα πατώντας εδώ... |
Στις 6 το απόγευμα όσοι τυχεροί είναι στο Ucook θα παρακολουθήσουν ένα μοναδικό σεμινάριο από τον chef Σπύρο Δόση που έχει αναλάβει την κουζίνα του Genting Club Casino που βρίσκεται στο Reading England. Διαβάστε περισσότερα πατώντας εδώ... |
Το Street Pasta σε συνεργασία με το Ucook.gr παρουσιάζουν τον Βησσαρίωνα Παρθένη. Διαβάστε περισσότερα πατώντας εδώ... |
Στο διάσημο δανέζικο εστιατόριο "Noma", που χαρακτηρίζεται τα τρία τελευταία χρόνια ως το "καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο" δηλητηριάστηκαν από το φαγητό 63 πελάτες! Διαβάστε περισσότερα πατώντας εδώ... |
Γνωστοί ως Νονοί της σύγχρονης κουζίνας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η ιστορία τους είναι μεγάλη και η κληρονομιά που έχουν ακόμα μεγαλύτερη. Διαβάστε περισσότερα πατώντας εδώ... |
Το Ucook διοργανώνει γαστρονομικό ταξίδι στο Ναύπλιο. Ένας υπέροχος προορισμός όπου για 3 ημέρες θα ανακαλύψουμε τις γεύσεις του, τόσο σε
γαστρονομικό επίπεδο όσο και στην ποιότητα και αυθεντικότητα των τοπικών προϊόντων. Το ταξίδι που διοργανώνουμε κρύβει πολλές εκπλήξεις !! Δείτε το πρόγραμμα της εκδρομής εδώ... |
Σελίδα 5 από 20
Βίντεο Συνταγές Διατροφολόγος Οινολόγοι - Somellier Tips and Tricks Διάφορα |
Χρήσιμα Μετατροπέας Βάρους Λεξικό για... Τρόφιμα Μπαχαρικά και Βότανα Κρασί Μπύρα |